El vot a ICV-EUiA com a instrument de lluita i d'esperança

Aquest cap de setmana ha començat la campanya electoral. Els propers dies, la gent d’ICV-EUiA de Barcelona tenim un objectiu prioritari: treballar a fons per tal d’obtenir un magnífic resultat electoral. Tenim un candidat i unes candidatures excel.lents. Hem fet un conjunt d’aportacions substancials en el marc del govern d’esquerres: ampliació dels drets socials i polítiques públiques d’habitatge, més impostos per als rics, lluita contra el canvi climàtic i nova cultura de l’aigua, avenç en l’autogovern i enfrontament amb l’estat per la retallada de l’Estatut. Ho expliquem i ho posem en valor des del compromís i la coherència. Sabem que només des d’una nova majoria plural d’esquerres i catalanista seguirem avançant. L’alternativa és la dreta neoliberal: el programa de retallades socials, privatitzacions, regals fiscals, trinxament del territori i explotació dels recursos naturals que tan bé representa CiU.

Ara els reptes són encara més grans. Estem immersos en una crisi profunda, amb impactes socials forts sobre les persones més vulnerables. La necessitat de transformacions ecològiques per preservar el futur del clima i del planeta són més apremiants que mai. El conflicte amb l’estat, que encalla el nostre autogovern, no es pot ja resoldre amb la lògica del peix al cove. Enfront a tot això, hi ha dues possibilitats: la resignació, la renúncia a fer del vot un instrument de lluita; o bé la rebel.lia, el vot a ICV-EUiA com a expressió de dignitat personal i col.lectiva, per dir ben fort que l’esperança és possible, que no és veritat que no s’hi pugui fer res contra les imposicions dels mercats i dels poderosos.

ICV-EUiA és l’aposta de l’esperança, de la construcció col.lectiva d’un futur diferent, d’una Catalunya més justa, ecològica i lliure. Altres faran volar coloms, o s’apuntaran a l’estil dels enunciats polítics oportunistes i sense continguts. Nosaltres seguirem fidels a la nostra manera de fer: explicant propostes concretes per superar la crisi amb una aposta molt potent per l’economia verda, sostenible, com a font de generació d’ocupació de qualitat; desgranant idees per un estat de benestar més fort, més redistributiu i més pròxim, que permeti la realització de tots els projectes de vida en igualtat de condicions; desplegant un full de ruta nacional molt ambiciós, que incorpora l’articulació efectiva de l’exercici al dret a decidir des de la cohesió social d’una Catalunya que vol seguir sent un sol poble.

Val la pena i és possible. Cal esmerçar-hi tots els esforços, dia a dia. Perquè ICV-EUiA sigui el referent de la gent senzilla, que lluita amb esperança. Perquè un bon resultat d’Iniciativa, que estic convençut que es produirà, és la millor garantia perquè totes les esperances es concretin en canvis reals, canvis que només seran possibles amb una ICV-EUiA molt més forta.

1 comentaris:

12 de desembre de 2010 a les 18:20 Pau ha dit...

M'encanta que volgueu eixamplar la vostra base social. Crec que hi ha un col·lectiu ampli de persones, joves, treballadors, activistes, etc. que volen escoltar-vos parlar de decreixement, d'opcions igualitàries, d'idees veritablement renovadores. A veure si us animeu.