A Barcelona, treball intens per seguir creixent el 20-N


Entrem en la recta final de la campanya electoral. El 20 de Novembre, les ciutadanes i ciutadans que han deixat enrere la resignació i s’han compromès en les lluites socials; les ciutadanes i ciutadans que se senten decebuts per un govern socialista que s’ha plegat als mercats i a les polítiques de dreta; les ciutadanes i ciutadans que encara no tenen clar si votaran però que desitgen una sortida a la crisi amb justícia social i prosperitat ecològica... totes i tots ells tenen una opció molt millor que el vot en blanc, el vot resignat o l’abstenció; tenen l’opció d’agafar la seva indignació, decepció i incerteses, sortir de casa, i convertir-ho tot plegat en un vot de rebel.lia, d’esperança, de confiança. En un vot a ICV-EUiA, perquè hi hagi molta força popular acompanyant a l’esquerra verda que creix, la del segle XXI, la que ve d’una trajectòria de compromís i coherència. La que planteja amb convicció situar els valors en el centre de la política i construir, des de la participació ciutadana, eines per un futur amb molta més democràcia, amb drets socials, sense nuclears, sense especulació, amb sobirania de les persones enfront els mercats i de Catalunya enfront el centralisme de l’estat. Aquests últims dies hem de treballar de valent per aconseguir un bon resultat el diumenge, que ens permeti seguir lluitant i generant alternatives a partir de dilluns.

A l’Ajuntament tampoc no parem. Aquesta setmana, a tota l’activitat de campanya, sumarem l’activitat institucional en el marc de les comissions de plenari. Seguirem plantant cara a la coalició de dretes que ens governa, CiU i PP, i seguirem fent propostes al servei dels barris i d’una Barcelona ecològica i solidària. D’una banda, no deixarem de plantar cara a les retallades: confrontarem la retallada de més d’un 40% en els ajuts socials al lloguer, de més d’un 50% en el suport a les accions comunitàries als barris, i d’un 25% en la transferència de la Generalitat per finançar les escoles bressol municipals, enfront de la qual el govern de Xavier Trias ha mantingut el ja habitual silenci de complicitat. D’altra banda, impulsarem alternatives: l’impuls al programa de vida independent de les persones amb discapacitat (diversitat funcional), la cessió incondicional de la caserna del Bruc a la ciutat per tal de posar fi al seu ús militar i transformar-lo en equipament i habitatge social, la pacificació de la Via Laietana amb principis d’ecomobilitat (més espai per les persones, molts menys cotxes, prioritat al transport públic i carril bici segur). I finalment la proposta d’un pla municipal d’impuls del teixit empresarial vinculat a l’economia verda i al comerç just, perquè Barcelona només sortirà de la crisi de la mà d’un model productiu social i ecològic, mai de l’economia especulativa i dels sectors que han precaritzat l’ocupació.

La força creixent que ens va donar la ciutadania a les recents eleccions municipals ens permet treballar a fons per preservar avenços, plantar cara a les involucions i crear nous horitzons d’alternativitat, al costat dels barris i el teixit social. Estic convençut que Barcelona tornarà a fer una aportació extraordinària de suports, el 20 de Novembre, a la candidatura d’ICV-EUiA. Vots perquè les veus d’esquerres, ecologistes i catalanistes se sentin amb força a Madrid. Per construir una nova política. Plena d’utopies quotidianes, com a espais tangibles de transformació social.