BCN, construint esperança a peu de carrer (2010-2015)


Vaig viure el període 2010-2015 des de l’activisme polític local, com a regidor d’ICV-EUiA a Barcelona. Vaig anar deixant constància de pràctiques i moments, històries i geografies, al bloc Utopies Quotidianes. Ara les he aplegat i ordenat. Vist en conjunt, s’hi configura un cert entrallat. El de Barcelona com a  lloc d’esperança (manllevant el “places of hope” de Harvey).  El de la construcció quotidiana de les bases del canvi, una cartografia de lluites i somnis, amb política a peu de carrer.

Aquest és l’objectiu del document. Aportar una mirada local sobre
els canvis sociopolítics del període 2010-2015. I desgranar els fragments de lluita i de proposta que van anar fixant els fonaments de l’esperança. Es tracta de l’ordit urbà que va celebrar, d'alguna manera, la nit d’alegria del 24 de Maig del 2015. Una alegria local que expressava un canvi d’època: l’esperança havia trobat camins de majoria; i la política del comú, un marc quotidià on erigir-se. Per intentar reflectir tot això, he confegit el document Barcelona, construint esperança a peu de carrer (2010-2015), on s’hi despleguen cinc apartats. Apareixen, en primer lloc, els debats i les lluites sobre el model de ciutat: 1) els eixos de conflicte amb el govern municipal de CiU; 2) les alternatives generades amb la ciutadania; 3) la xarxa de llocs que dibuixen el mapa de l’esperança. I es van teixint, en segon lloc, els fils dels processos de canvi: 4) el relat de la confluència que porta a Barcelona en Comú; 5) una visió personal sobre les fites principals del procés sobiranista.

Teniu el PDF del text a l’enllaç que hi ha al final d’aquestes ratlles. Espero que, en alguns dels seus racons, hi pogueu trobar elements, informacions o records que us resultin d'utilitat.

BARCELONA, CONSTRUINT ESPERANÇA A PEU DE CARRER (2010-2015)