L'Assemblea d'ICV de Barcelona: posant en comú velles i noves utopies quotidianes

Els dies 3 i 4 de juliol vam fer l’Assemblea d’Iniciativa de Barcelona. L’Assemblea és un espai molt rellevant de debat, elaboració i presa de decisions polítiques; el més rellevant, sens dubte, en clau interna de l’organització. Va anar molt bé. D’una banda, totes i tots els participants van poder votar directament la Comissió Executiva i el Secretariat de Barcelona, és a dir, els espais de direcció política que han de garantir l’impuls del dia a dia d’ICV. La composició és innovadora i plural, formada per persones vinculades als territoris i altres amb responsabilitats institucionals, algunes que continuen i altres que s’incorporen per primer cop. Això, a més, venia precedit per l’elecció del Quim Mestre com a president d’ICV a Barcelona en un procés de primàries. Felicitats a totes i tots i a treballar amb energia aquesta nova etapa !.

Però, per mi, el més important de l’Assemblea va ser constatar que el col.lectiu d’homes i dones que formem ICV a Barcelona estem en plena forma per aprofundir la nostra feina per una ciutat sostenible i solidària. Som dipositaris i hereus d’una llarga trajectòria d’esforços per la transformació social i ecològica de Barcelona. Sabem posar en valor el que estem fent avui. No ens falten idees ni projectes, som gent creativa. I tenim moltes il.lusions projectades cap a tot el que hem de fer aquests propers anys: plena implicació en el camí cap a una Barcelona humana i habitable, on siguin possibles tots els projectes de vida. Des de la lluita i des del govern; amb un peu al carrer i l’altre a les institucions. Des de l’incomformisme i des de la confiança en les nostres capacitats per seguir liderant la construcció social i ecològica dels nostres barris.

No pretenc ara, ni de bon tros, fer cap mena de crònica sobre l’Assemblea. Només vull resaltar que tant el Document d’Estratègia Política com les Resolucions aprovades ens marquen uns horitzons engrescadors. El Document ens emplaça a fer una Iniciativa més mobilitzada, més arrelada socialment i més gran. Sí, necessitem una ICV que faci de veritable agent de transformació, i que impulsi processos de diàleg i interacció amb la gent creativa i rebel de Barcelona. Les Resolucions tenen forts components ecologistes i d’esquerres: des de la unió dels tramvies per la Diagonal a la crida dels i les joves a reinventar el carrer; passant pel corredor verd a La Sagrera, l’aposta per l’autonomia personal de les persones amb diversitat funcional o la defensa de les dones a decidir sobre el seu propi cos.

Però, sens dubte, el millor de l’Assemblea va ser tornar a comprovar que el millor del nostre projecte són les persones que l’encarnen, que el doten de rostres, capacitats, estils i actituds. Les persones implicades a aportar granets de sorra, mirades i esforços per anar construint la nova política emancipatòria des de la proximitat. Per fer d’ICV el referent de la Barcelona rebel i creativa, de la quotidianitat transformadora, de l’ecologisme polític i dels drets socials, de la radicalitat democràtica. Volem una Iniciativa forta, que creixi socialment i electoralment, perque la ciutat tingui xarxes més denses de transformació, i perque el govern municipal dibuixi camins i horitzons amb una forta petjada d’esquerra verda. M’hi sento del tot compromés amb aquest col.lectiu de persones i amb aquest projecte. I tinc molta confiança. Espero saber recollir i catalitzar les energies que s’expressen cada dia i seguir treballant amb molta força al costat de tothom.

3 comments:

16 de juliol del 2009, a les 15:40 Crec en la utopia ha dit...

Requalificar el miniestadi està dins de la utopia?
Quan es pronunciarà ICV?
I Ricard Gumà?
Esperem que pugueu aturar-ho vosaltres, no queda ningú més a l'ajuntament que sigui capaç de fer-ho.
Vosaltres SI
Queda a les vostres mans.
Una abraçada i endevant amb les utopies

20 de juliol del 2009, a les 18:36 ricard gomà ha dit...

Hola,

Des de fa mesos, en nom d'ICV, he expressat quin és el nostre model per a la transformació urbana dels terrenys del Miniestadi. Es un model basat en criteris de millores socials (habitatge protegit, equipaments, barreja d'activitats...) que queda molt lluny de la proposta que fa el Barça. Molt en síntesi, ICV mai no donarem suport a una requalificació que situi els interessos privats del Barça i les seves necessitats d'obtenció de plusvàlues com el motor de l'operació. Gràcies per la teva aportació... i esperem fer tot el possible en aquest tema i en molts d'altres per anar construint una ciutat ecològica i solidària.

22 de juliol del 2009, a les 0:00 No sé si seguir creient en la utopia? ha dit...

Doncs pel que avui ha dit CiU l'acord està fet.
Suposo que com a socis de govern teniu molt a fer-hi.
Ho fareu?