"Vota el que sents, el que ets, el que penses"


En unes eleccions la ciutadania participa votant candidatures i programes. Així serà el diumenge. Votarem el Parlament Europeu, on la correlació de forces determinarà també la presidència de la Comissió. Jo votaré ICV-EUIA, ho faré per l’Ernest Urtasun, per Ska Keller i Alexis Tsipras. L’Ernest és un activista que expressa amb molta força i sinceritat els valors de la igualtat, la llibertat i la fraternitat, com a fils que van teixint el bell somni de l’Europa federal de les persones i els pobles, que planta cara a totes les opresssions. L’Ernest és una persona jove que coneix molt bé l’entramat de la UE, amb una sòlida formació que confereix gruix i credibilitat a un discurs polític innovador i emancipador. Com cap altre candidat, ni de lluny. Votaré ICV-EUiA i ho faré per un programa de drets i dignitat. Un compromís valent amb auditar i no pagar el deute il.legítim, establir una renda garantida europea contra la pobresa, tancar els CIEs i derogar la directiva de la vergonya, impulsar l’economia verda i cooperativa, l’exercici del dret a decidir, de decidir-ho tot. Un programa de rescat democràtic. De construcció d’una Europa democràtica sobre el desmantellament de la troika i la deutecràcia.

Més enllà dels compromisos polítics, pels quals l’Ernest es deixarà la pell, aquestes eleccions s’insereixen en un context sense precedents. Un procés de canvi d’època que s’expressa, amb molta intensitat, a escala europea. En un temps nou d’incerteses i complexitats vitals, la  UE ha esdevingut un entramat institucional al servei de l’1%. Tan carregat d’injustícies com buidat de drets i dignitat. L’alternativa és fer créixer la democràcia, per posar Europa sota control ciutadà. L’actual UE no ens serveix. Menystenir el projecte europeu tampoc. Europa és l’espai on donar la batalla col.lectiva de l’esperança. Ens calen instruments polítics per fer-ho possible. No valen els vells. Necessitem un ampli espai de confluència de ciutadania, moviments socials i forces polítiques de l’ecologisme i l’esquerra alternativa. Un nou subjecte per construir drets i dignitat. Estic convençut que l’Ernest hi treballarà a fons per articular-lo, amb Ska Keller i Alexis Tsipras, amb la força creixent dels Verds i de l’Esquerra Unitària. Han canviat moltes consciències, s’han forjat moltes actituds de ciutadania activa. Ara cal canviar també la política i les polítiques de la UE. Perquè el futur l’escrigui el poble. Per decidir-ho i canviar-ho tot.

(I a més de votar ICV-EUiA, diumenge votaré al Multireferèndum, digui el que digui la junta electoral; desobediència democràtica)